Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Larnaca – Plaja Mackenzie

În zona Mackenzie din Larnaca vei găsi mai mult din aerul de stațiune, dacă asta îți dorești pentru concediul tău. Pe marginea plajei sunt restaurante și cafenele din plin și există și o parcare mare, dar cu plată, în cazul în care vii cu mașina aici.

Aterizare avion văzut de pe plaja Mackenzie, Larnaca

📌 Vezi noutățile din Cipru și ultimele articole adăugate pe noul blog mycypruslife.com!!! Acum și în limba engleză!

Plaja este căutată și pentru că este locul perfect să urmărești avioanele care aterizează sau decolează. Și vara, în plin sezon, sunt suficient de multe să mulțumească orice iubitor de aeronave. De fapt, dacă ai zbor de zi pentru Cipru și ai norocul să ai loc la geam, partea dinspre pămînt, ai să vezi din aer, de aproape, plaja despre care spun aici.

Prima oară cînd am zburat în Cipru am zis că nu mai apuc pista ci ajung direct în mare. Plaja Mackenzi se termină chiar în gardul aeroportului, dar dacă vei vrea să filmezi vreo decolare s-ar putea să te fugărească angajații de la securitatea aeroportului.

Tot de la plaja Mackenzie, dacă ieși la strada principală – sunt cîteva minute de mers pe jos – ai să vezi lacul sărat din Larnaca. Vara, în mod normal, este doar o întindere mare de sare. Iarna însă, după ce încep ploile pe insulă, se umple de apă și undeva prin decembrie apar și păsările flamingo. Prin urmare, atunci este și pelerinajul localnicilor la lac să le admire. În timpuri normale, fără pandemie, sunt și turiști care vin să se delecteze cu spectacolul oferit de păsări.

Moscheea Hala Sultan Tekke, Larnaca

În zona lacului sărat ai și Moscheea Hala Sultan Teke, dar o plimbare pe jos pînă acolo mi se pare potrivită doar pentru cei care sunt obișnuiți să meargă mult.

În zona plajei Mackenzie vei găsi doar cîteva hoteluri în schimb sunt foarte multe apartamente pe care le poți închiria online. Trebuie să ai în vedere că nu vei găsi niciun supermarket mare în zonă, iar pentru cumpărături mai serioase trebuie să apelezi fie la transportul public, sau, cel mai simplu, la un taxi.

Vei fi însă foarte aproape, la distanță de mers pe jos, de zona Finikoudes din Larnaca, care este de fapt inima turistică a orașului.

Publicitate

Un gând despre „Larnaca – Plaja Mackenzie

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: