Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Aterizare în Cipru doar cu test PCR negativ

La 1 aprilie se deschide sezonul turistic în Cipru. Persoanele care vin din România vor trebui să prezinte un test negativ PCR realizat cu 72 de ore înainte de ora îmbarcării și vor fi nevoie să mai facă unul și la sosire, pentru care vor plăti 30 de euro pe Aeroportul Internațional Larnaca și 32 de euro pe cel din Pafos. Rezultatul este livrat prin SMS în cîteva ore și nu este necesară carantină decît pînă la primirea răspunsului (cu alte cuvinte nu prea se aplică această carantină). În momentul de față, la revenirea în România nu se mai aplică nicio carantină dacă ești deja vaccinat cu cele două doze.

Singurele persoane care pot veni fără nicio problemă pe insulă sunt cele din Israel, cu care Cipru a încheiat un acord pentru un coridor verde. Practic, dacă locuiești în Israel și ai primit deja ambele doze de vaccin, poți veni liniștit în Cipru în vacanță. Dacă nu ai finalizat vaccinarea, va fi necesar un test PCR negativ. Copiii sub 12 ani pot intra fără test, nu și cei pînă la 18 ani.

Tot de joi, 1 aprilie, se deschid porțile și pentru cei din UK, doar că acolo guvernul nu aprobă încă nicio călătorie pentru concedii. Condițiile sunt similare cu cele impuse persoanelor care sosesc din Israel – în aprilie e necesar un test covid și abia din mai se va putea intra pe insulă doar în baza vaccinului, fără testare.

Alte țări din care se poate veni din aprilie în concediu doar cu test covid făcut înainte de plecare încă din aprilie sunt: Rusia, SUA, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Qatar.

Indiferent de țara din care se vine, trebuie completat Cyprus flight pass.

Zboruri din România

Cluj:

  • Wizzair – începînd cu 30 aprilie și pînă pe 28 mai va fi doar un zbor pe săptămînă, în fiecare vineri. De pe 30 mai vor fi cîte două zboruri din Cluj spre Larnaca, lunea și vinerea.
  • Blue Air – în aprilie vor fi două zboruri spre Larnaca, luni și miercuri. Din luna mai vor fi cîte patru zboruri pe săptămînă – luni, miercuri, joi și duminică.

Iași:

  • Wizzair – primul zbor spre Larnaca va fi duminică, 2 mai, și toată luna va fi doar un zbor pe săptămînă. Din iunie vor începe cîte două zboruri, unul joi și unui dumincă.
  • Blue air – zbor cu escală în București

Bacău:

  • Blue Air – din mai intră direct cu trei zboruri pe săptămînă: marți, joi și sîmbătă.

București:

  • Blue Air – în aprilie vor fi 4 zboruri – marți, joi, sîmbătă și duminică. Din mai apare cîte un zbor pe zi spre Larnaca.

Măsurile care se aplică de la 1 aprilie la sosirea în Cipru pentru toate țările

1. Categoria Green – nicio restricție pentru persoanele care vin din: Islanda, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Arabia Saudită.

2. Categoria Orange –Test PCR negativ cu maxim 72 de ore înainte de a pleca spre Cipru: Portugalia, China (Hong Kong și Macao), Coreea de Sud și Tailanda.

Excepție fac cetățenii ciprioți, rezidenții în Cipru sau persoanele pentru care se aplică Convenția de la Viena, care pot alege să facă testul la sosire pe aeroport și care vor sta izolați pînă la primirea rezultatului.

3. Categoria Red – Test PCR negativ cu 72 de ore înainte de plecare spre destinație plus test la sosire pe aeroport în Cipru – costul este de 30 de euro în Larnaca și 32 de euro în Pafos – cu izolare pînă la primirea rezultatului.

Excepție fac cetățenii ciprioți, rezidenții în Cipru sau persoanele pentru care se aplică Convenția de la Viena, care pot alege să facă testul doar la sosire pe aeroport și care vor sta izolați 72 de ore de la sosire și vor repeta testul PCR și vor trimite rezultatul la monada@mphs.moh.gov.cy.

Țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Franța, Croația, Luxemburg, România, Spania, Italia, Grecia, Malta, Olanda, Ungaria, Polonia, Finlanda, Slovacia, Slovenia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Suedia, Germania, Danemarca, Irlanda, Andora, Monaco, Vatican, San Marino, Elveția, Liechtenstein, Norvegia, Regatul Unit, Rusia, Ucraina, Iordania, Liban, Egipt, Belarus, Qatar, Serbia, Armenia, Georgia, Bahrain, Ruanda.

4. Categoria Grey Toate țările care nu au fost menționate, iar cei care sosesc de aici trebuie să treacă printr-o carantină obligatorie de 14 zile chiar dacă sunt obligați să prezinte un test negativ PCR la intrarea în Cipru.

Toate informațiile pot fi consultate și pe site-ul aeroportului.

Un gând despre „Aterizare în Cipru doar cu test PCR negativ

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: