Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Zboruri noi din Europa către Cipru

Veste bună pentru cei care vor să vină din România în Cipru și vor să aterizeze pe aeroportul din Pafos. Ryanair va decola din București începînd cu luna iulie către această destinație. Ruta nu este una nouă, dar cred că este singurul operator aerian care vine din România către acest aeroport (restul operează numai pe Larnaca).

Reprezentații Ryanair au anunțat pentru anul ăsta că vor introduce 5 curse noi către aeroportul din Pafos și două către Larnaca. Așa că dacă trăiești în Italia sau Grecia și te tentează o vacanță pe tărîmul Afroditei, poți ajunge direct în Pafos din Bari, Bologna, Veneția, Rodos și Corfu și direct în Larnaca din Viena și Bruxelles. Prețurile le poți verifica aici.

Reprezentanții Ryanair tocmai au anunțat că vor avea în total 34 de destinații pe care se va zbura din Cipru, cu un total de 106 zboruri pe săptămînă. Țările din care poți veni cu zbor direct, cu Ryanair, sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Iordania, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Ucraina, Ungaria și UK.

Majoritatea zborurilor vor începe să fie operate în luna iulie însă, parte bună însă este că atunci cu siguranță se va putea intra pe insulă doar în baza vaccinului anti covid 19.

Un alt operator lowcost care și-a făcut pe timp de pandemie o bază în Cipru este Wizzair. Pentru 2021 au anunțat și ei cinci zboruri noi – Cardif, Birmingam, Oslo, Kharkiv și Tel Aviv. Practic, începînd cu luna mai poți să rezervi zboruri cu Wizzair din Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Israel, Lituania, Moldova, Olanda, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Ucraina, UK.

Toți operatorii de turism au prelungit momentul lansării curselor aeriene pentru că pe moment situația este incertă. Pentru luna aprilie autoritățile cipriote au anunțat că vor menține măsurile restrictive care, oficial, s-ar aplica și turiștilor. Asta pentru că pînă la ora asta nu a ieșit niciun oficial să anunțe că aceștia ar fi exceptați de la regulile aflate în vigoare.

În teorie, oricine vine acum pe insulă ar trebui să poată ieși afară doar în baza unui SMS, maxim de două ori pe zi în timpul săptămînii și de trei ori în weekend. De fapt, pentru că nu ai număr de telefon de Cipru, ar trebui sunat la +357 22 285777 și se va primi apoi aprobare prin sms. Detalii aici

Plus, oficial, toată lumea ar trebui să fie în case sau în camerele de hotel de la ora 23.00 și pînă la 5.00. Apoi mai e și masca obligatorie atît în spațiile închise cît și pe afară. Plus, oficial, nu este voie nici în aprilie să se stea la plajă ci doar să se înoate. Abaterile se sancționează cu 300 de euro.

Cu toate acestea, oficial, de la 1 aprilie sunt primiți pe insulă turiști din Israel atît în baza vaccinului cît și în baza unui test negativ PCR.

În practică, nu am auzit niciodată ca un turist care a fost amendat pe insulă, indiferent de contravenție, să fie oprit pe aeroport la plecare pentru a fi obligat să plătească amenda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: