Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Pervolia, stațiunea regilor

Pervolia… eu sunt iremediabil îndrăgostită de acest loc. De fapt de Meneou și Pervolia. Plaja de acolo, casele de pe malul mării, liniștea locului pe timp de iarnă, marea… avioanele care trec pe deasupra, flamingo de pe lac pe timp de iarnă… cum să nu vrei să ajungi pe acolo măcar în vizită!

Plaja Faros din Pervolia spre sfîrșit de septembrie

Dacă în perioada medievală era epicentrul distracției în această zonă a insulei, acum este preferată de cei care vor un loc mai puțin … comercial. Multe dintre casele din zonă sunt locuite tot timpul anului, iar vilele care se construiesc acum sunt pentru cei cu buzunare foarte largi. Prin urmare, Pervolia nu riscă să devină un loc foarte aglomerat și comercial pentru ceva vreme de acum încolo și își va păstra aerul cochet.

📌 Vezi noutățile din Cipru și ultimele articole adăugate pe noul blog mycypruslife.com!!! Acum și în limba engleză!

Dacă ajungi să te plimbi pe malul mării pe acolo cred că este imposibil să nu visezi cu ochii deschiși la cum ar fi dacă ai avea acolo o căsuță mică iar poarta din curtea din spate ar da fix pe plajă… oare cum ar fi!

Case cu ieșire la mare

Pînă cînd însă visele vor deveni și realitate, mulți dintre noi vom rămîne cu plimbatu’, admiratu’ și amintirile.

Plaja Faros este amenajată dar păstrează un aspect rustic, iar aleile de sus sunt modernizate relativ recent și sunt perfecte pentru plimbări la răsărit sau la apus. Pe timp de vară, la miezul zilei, singurul lucru perfect în Cipru mie mi se pare că este o baie în mare sau în piscină.

La parcarea mare vei găsi Farul din Pervolia și tot acolo ai și în restaurant unde să mănînci ceva după ce ai explorat cei 4 kilometri de plajă.

Pervolia este la doar cîteva minute de mers cu mașina aeroportul din Larnaca și de oraș, iar dacă vrei să te cazezi aici, nu doar să vizitezi, ai la dispoziție un hotel și foarte multe vile. Vei găsi case de închiriat pentru concediu chiar și în sat, care este doar cîțiva kilometri de zona turistică Pervolia. Și acolo sunt suficient case construite pe malul mării, dar majoritatea sunt locuite tot timpul anului.

Ce trebuie să știi însă e că aici nu ai să găsești cel mai fin nisip de pe insulă și e posibil să ai nevoie și de papuci speciali să intri în apă pe alocuri, dar peisajul oferit merită măcar o vizită dacă ajungi în zonă. Locul mi se pare perfect pentru o plimbare pe malul mării pe timp de iarnă pentru că de cele mai multe ori este pustiu și te poți bucura în liniște de natură. Plus că poți să admiri casele fără să riști să deranjezi prea mulți proprietari 🙂

Vile nou construite în zona turistică vs. case mai vechi la malul mării în sat

Pervolia este un amestec de case luxoase și improvizații la malul mării

Info

Numele de Pervolia a fost dat aparent după numeroasele grădini luxuriante care erau amenajate aici în trecut. Pervoli din limba greacă înseamnă pergolă. Orașul a aparținut Casei de Lusignan, care a condus Ciprul în perioada 1191-1489, dar a fost vîndut familiei grecești Podokatares în perioada dominației venețiene (1473-1570).

În prezent, localitatea are aproximativ 3000 de locuitori și este în continuă creștere și datorită proximității cu orașul Larnaca. Între cele două localități sunt numai 16 kilometri care pot fi parcurși cu mașina în aproximativ 20 de minute, în funcție de trafic.

Înainte de a ajunge în Pervolia se trece prin Meneou, cele două localități fiind practic legate. Pe malul mării se poate merge din Meneou pînă în Pervolia la o plimbare lejeră.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: