Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Home

mycypruslife.com

M-am mutat!

Aproape tot ce a fost publicat în ultimii doi ani pe blog a fost mutat în casă nouă, pe site: mycypruslife.com.

Noutatea nu constă numai în alt format ci și în faptul că site-ul este redactat atît în limba română cît și în limba engleză.

De acum voi publica articole doar pe mycypruslife.com, dar blogul va rămîne în continuare activ.

Așadar, vă aștept cu drag pe mycypruslife.com să ne bucurăm de mare, de soare, de vacanțe de vis tot timpul anului și de informații interesante despre Cipru și oamenii de aici!

În același timp, mă mai găsiți și pe ”rețele”, pentru că altfel nu se poate!

 Facebook

 Instagram

 YouTube

 Twitter

Despre Cipru

Cipru este țară membră a UE din 2004, moneda folosită din 2008 este euro (anterior – lira cipriotă) și are o populație de aproximativ 1,2 milioane de locuitori. Suprafața statului cipriot independent este de 9.251 de km pătrați, cam cît două județe mai mari din România. Circulația auto se face pe partea stîngă, la fel ca în UK. Limba oficială este greaca dar majoritatea locuitorilor vorbesc fluent engleza.

Cipru este renumit pentru cele peste 300 de zile cu soare dintr-un an. Cele mai călduroase luni sunt iunie – august, cînd temperaturile urcă și spre 40 de grade la umbră. Temperatura apei mării crește peste 25 de grade în lunile de vară și se menține caldă – peste 20 – inclusiv la începutul lunii noiembrie.

Cipru este o destinație bună de concediu inclusiv în lunile de iarnă, cînd temperaturile se mențin de obicei la peste 15 grade și cînd este ideal de călătorit și descoperit insula.

Află ce regiune ți se potrivește cel mai bine pentru un concediu reușit

Cipru are 5 zone de coastă unde îți poți petrece concediul, fiecare dintre ele însă diferite. Ai de ales dacă vrei plaje și nisip de calitate, dacă vrei să vizitezi multe obiective turistice, dacă vrei concediu într-un oraș cosmopolit sau dacă vrei ceva mai rustic, în zone mai puțin dezvoltate. Cu alte cuvinte, cam de toate pentru toți, la distanțe foarte mici unele de altele. Mai multe amănunte aici

Katehomena – despre bucata de Cipru ocupată de turci în ’74

O treime din teritoriul insulei Cipru a fost ocupată de turci în urma invaziei din 1974. Zona, care este „independentă” dar află sub influența Turciei, este denumită de ciprioți Katehomena. Teritoriile ocupate nu sunt recunoscute de niciun stat în afară de Turcia. Concediile acolo sunt mai ieftine decît în Repubica Cipru, asta dacă nu te deranjează să mergi în „țara nimănui”. Mai multe detalii despre situația teritoriilor ocupate poți afla aici

Munții Troodos – sate spectaculoase, mănăstiri, poduri venețiene și cascade

Cînd spui Cipru te gîndești la mare și soare și multă căldură. Dar în Cipru ai și munte, unde vei găsi cascade, păduri, poteci numai bune de plimbare, sate aruncate pe versanți de te uiți și te întrebi cum au ajuns să-și ridice casele pe acolo, cîteva mănăstiri cu povești interesante și iarna chiar poți să-ți folosești și schiurile. Cel mai înalt vîrf muntos de pe insulă ajunge la aproape 2.000 de metri. Ce poți să vezi prin munții insulei și ce trasee poți să-ți alegi să vizitezi în concediu găsești aici

Limassol, orașul de la malul mării cu palmieri și zgîrie nori

Limassol este orașul cosmopolit unde ai să găsești opulență, zgîrie nori, o fîșie de cîțiva kilometri de plajă și mulți palmieri. Dacă îți mai plac și vapoarele, ai să vezi suficiente în larg care așteaptă să le vină rîndul să intre în cel mai mare port al insulei. Limassol poate fi destinația perfectă dacă vrei să călătorești mult în Cipru pentru că aici ajungi ușor cam peste tot. Dacă vrei să ai un oraș mare la dispoziție cu tot confortul care vine din asta, Limassol este cu siguranță destinația perfectă pentru tine.

Pafos – pe urmele zeiței frumuseții, Afrodita

Piatra Afroditei

Dacă mi-aș propune să nu stau prea mult la plajă ci mai mult pe coclauri, sigur mi-aș alege ca destinație partea de vest a insulei. În Pafos mergi pe urmele Afroditei și ale lui Adonis, vezi livezile de banane și portocale, cauți țestoasele prin zona Akamas, te aventurezi în canioane și cauți cascadele ascunse în zone greu de găsit. Este zona unde ai și mare și munte și un Parc Național imens numai bun de explorat pentru iubitorii de off road. Dacă ești iubitor de golf, asta e destinația perfectă din Mediterana.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: